Tokyo blues

Tokyo blues

 

Psykoterapeuten och konsulten Caroline Fridh, oftast kallad Lola, närmar sig de 50. Tillsammans med sin kompanjon Sam har hon byggt upp en framgångsrik verksamhet för att hjälpa företag i förändring. Fast när det kommer till de egna mönstren är hon inte så intresserad av några förändringar. Verkligen inte.

 

Livet har rullat på snabbt under många år. Plötsligt är barnen på väg att flytta hemifrån och Lola känner sig allt oftare obehagligt varm i kläderna. När hennes man får ett jobb i Tokyo har Lola ingen intention alls att följa med. Men saker blir inte alltid som man tänkt sig.

 

Den obenägna förändringskonsulten vill åtminstone inte bli någon passiv medföljande i Japan. Misstänksamt betraktar hon kvinnorna hon möter på Skandinaviska klubben som sysselsätter sig med kurser i att spela taikotrumma och arrangera blommor. Hon ger sig istället ut bland Tokyos 30 miljoner invånare på jakt efter jobb och identitet. Genom en slump blir hon vän med den sorgsne Akira Kimura och erbjuden ett arbete hon inte ens visste fanns.

 

Motvilligt upptäcker Lola allt det vackra, lockande, spännande och underbara som Tokyo och dess invånare har att erbjuda.

 

 

Läs ett smakprov ur Tokyo Blues genom att trycka här.

 

Copyright © All Rights Reserved