Baby blues

Sagt om Baby blues:

 

Bör framför allt vara obligatorisk läsning för blivande och nyblivna pappor.

Expressen

En stark debut. Berättelsen har ett driv

som gör att man slukar boken.

Upsala Nya Tidning

Roligt och insiktsfullt om den mest

omvälvande tiden i livet.

Föräldrar och barn

Mycket humor och många på-pricken-skildringar

att känna igen sig själv och andra i.

Pressens tidning

På ytan är Baby blues bara en väldigt

rolig roman om att få barn.

På djupet har Pia Hintze

åstadkommit en seriös skildring av

efter-förlossning-depression

och en larmrapport om samtida

livsideal som inte är barnvänliga.

Amelia

Baby blues måste vara resultatet av

avancerad avlyssning som även omfattar

tankeläsning, för i Baby blues hittar jag

resonemang som jag själv har tänkt, men aldrig sagt till någon.

Freja, P1

Baby blues slår larm så att det tjuter

om samtidens frånvarande fäder.

Sif-tidningen

 

BABY BLUES handlar om Sarah, Karl och deras nyfödde son Nils. Boken fick stor uppmärksamhet när den kom ut år 2000 och rekommenderas fortfarande av t ex barnmorskor till blivande eller nyblivna föräldrar. Baby blues var en av de första böckerna på svenska som handlade om den omtumlande och ofta krävande tid i livet när man får sitt första barn.

Beställ Baby blues här

Utdrag ur Baby blues:

"Nils har börjat äta vanlig mat. Tre ärtor tryckta genom en vitlökspress. Så småningom blir kosten något mer varierad. Han vill fortfarande äta på natten men mina bröst producerar allt mindre mjölk. Vi börjar med välling. Jag tänker på vad Maria sagt och säger till Karl att vi kan väl turas om att ge honom mat, så att vi båda får sova åtminstone varannan natt.

- Okej, säger han.

Samma kväll ser jag en kändispanel i TV diskutera skilsmässor. Hälften av alla förhållanden spricker under första barnets första år, säger någon.

- När ena parten börjar se förhållandet som en bankaffär där man gör insättningar och uttag, då är det på väg att upplösas, säger hela Sveriges egen mysgubbe, som varit gift ett antal gånger och har en handfull barn med olika mammor.

Jag sväljer. Den natten ska Karl ge vår son mat. Jag lägger mig i gästrummet. För första gången sedan Nils föddes ska jag få en hel natts sömn. Jag är euforisk. Mitt i natten vaknar jag av Nils skrik. Det tystnar inte. Jag går bort till sovrummet och tittar in. Karl sover lugnt vidare bredvid sin gallskrikande son. Jag väcker honom och han går upp utan knot. Själv kan jag inte somna om. Istället ligger jag och undrar om jag just gjort ett allt för stort uttag på det gemensamma kontot."

 

Copyright © All Rights Reserved